Foto: Privātais arhīvs
Šobrīd tirgū ir pieejami brīnišķīgi Latvijas ziemas produkti un Latvijas zemnieku stendi ir pilni un bagātīgi savā dažādībā. Sākot ar kāļiem, bietēm, āboliem un beidzot ar topinambūriem, un daudziem un dažādiem ķirbju veidiem, kuri katrs garšo citādāk. Arī lauku olas un gaļa pieejami visu gadu, un zivis savu augstāko garšas kvalitāti sasniedz tieši ziemā, "Tasty" skaidro Latvijas garšu pazinējs Ritvars Toms Logins.

Jaunais pavārs līdz šim ir guvis pieredzi vairākos Latvijā atzītos restorānos un piedalījies dažādos Latvijas kulinārijas projektos, paralēli eksperimentējot ar Latvijas produktiem, meklējot jaunas un izceļot aizmirstas mūsu zemei raksturīgas garšas.

"Runājot par produktiem, es oponēju cilvēkiem, kuri saka, ka ziemā vietējiem produktiem trūkst dažādības un pieejamas ir tikai grūbas un sālītas sēnes. Gan sālītas sēnes, gan grūbas, protams, ir lieliski produkti, tomēr, kaut vai aizejot uz Rīgas Centrāltirgus dārzeņu paviljonu, jebkurš atskārtīs, ka Latvijas zemnieku stendi ir pilni un bagātīgi savā dažādībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!