Foto: Kadrs no video
Šobrīd ir īstais brīdis mieloties ar Baltijas jūras lepnumu – reņģēm, kas nu ir īpaši treknas, lielas un sulīgas, turklāt arī šo zivtiņu cena ir maciņam ļoti draudzīga. Bēda tikai, ka, cepot garšīgās zivteles uz pannas, neiztikt bez specifiskā aromāta, piedūmotas virtuves un iespaidīga eļļas patēriņa. Vai tiešām nav izdomāts veids, kā izvairīties no šīm nevēlamajām blakusparādībām?

Cepšana cepampapīra sainītī jeb "en papillote" (ar tādu nosaukumu šī metode atpazīstama visā pasaulē) ir vienkāršs un ļoti veselīgs veids, kā pagatavot zivis, gaļu un citus produktus, lai tie būtu sulīgi, aromātiski un, kas nav mazsvarīgi – arī bez liekām kalorijām, jo, pielietojot šo metodi, būs jāizmanto daudz mazāk eļļas, nekā cepot zivis uz pannas. Turklāt rezultātā iegūtās reņģes nebūs vis sautētas, kā varētu domāt, bet cepšanas laikā iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.

Lai izceptu zeltainas reņģītes, izvairoties no izteikta zivju smārda un piedūmotas virtuves, tev būs nepieciešama panna un šādas sastāvdaļas:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!