<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@nate_dumlao'>Nathan Dumlao</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>

Novembris jau izskaņā, straujiem soļiem tuvojas Ziemassvētki. Pandēmija šogad ievērojami samazinās viesu skaitu, taču tas nenozīmē, ka nevaram sarūpēt skaistas dzīres sev un saviem vistuvākajiem. Lai tradicionālie 12 ēdieni nešķistu tik smagi un būtu ne mazāk gardi, ir laiks gatavošanā izmēģināt tā dēvētos veselīgos miltus.

Vairums recepšu gatavošanai paredzēts izmantot kviešu miltus, taču tos nereti pilnībā vai daļēji var aizstāt ar dažādiem citiem miltiem, piemēram, speltas, auzu, griķu vai kukurūzas un citu pilngraudu miltiem. Tiesa, arī to sastāvs atšķiras no kviešu miltiem, tāpēc "Herkuless" jauno produktu tehnoloģe Natālija Lagzdiņa stāsta, kā izmantot pilngraudu miltus, gatavojot gardumus mājās tā, lai rezultāts atbilstu iecerētajam.

Speltas milti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!