<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@slohmann'>Simon Lohmann</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>
Iestājoties pavasarim un vasarai, arī mēs vairāk vēlamies baudīt vieglākus vīnus, kas ir atsvaidzinoši siltajā laikā un atspoguļo mūsu noskaņojumu. Šajā laikā savā uzvaras gājienā dodas vieglie un atspirdzinošie vīni, kas var sniegt veldzējumu. Lielākoties vīna lietotāji ir pieraduši izvēlēties vīnu no konkrētām kategorijām, tāpēc iepazīstinām ar pieciem vīniem, kas būs atbilstoši ikvienai gaumei. Plašāk par to, kādu baltvīnu, sarkanvīnu un rozā vīnu baudīt siltajā laikā stāsta Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis.

Baltvīns no Gruzijas un Portugāles

Viens no populārākajiem Gruzijas baltvīniem, kas gatavots no Rkatsiteli un Mtsvane vīnogu šķirnēm ir Tsinandali vīns. Salīdzinot ar tradicionālu Gruzijas vīnu stilu – oranžajiem vīniem, Tsinandali ir viegls vīns, jo netiek izmantoti māla kvevri gatavošanas procesa laikā, tajā pat laikā Tsinandali piemīt izteikts raksturs, kas būs lieliski piemērots grillētām zivīm. Lai pilnīgi izbaudītu garšas buķeti, ieteicams vīnu atdzesēt līdz 100C.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!