Zemenes un ledus, sasaldētas zemenes, aukstums, atsvaidzinoši, atsvēsinoši, sulīgi
Foto: Shutterstock
Lielā karstumā mūsu ēdienkarte mainās. Brīžiem liekas, ka varētu pārtikt tikai no auksta arbūza, saldējuma un dažādiem aukstiem šķidrumiem. Tomēr rādās, ka tas ir īslaicīgs glābiņš. Varbūt ir kādas citas gastronomiskas gudrības, ko ēst un ko dzert karstā laikā, lai atvēsinātu ķermeni un prātu? BBC portālā "Goodfood" dietologs Kerijs Torenss dalās ar padomiem, kas šobrīd aktuāli mums visiem.

Cik dzert un vai ūdens ir vienīgā opcija?

Dienas laikā dažādos dabiskos veidos zaudējam līdz pat 2,5 litriem šķidruma. Tas jākompensē, un dietologa ieteikums ir izdzert 6-8 glāzes šķidruma dienā. Protams, te daudz ko nosaka vecums, dzīvesveids, veselības stāvoklis un citi faktori. Piemēram, cilvēki ar ļoti aktīvu dzīvesveidu ar sviedriem vien zaudē vairāk šķidruma nekā citi, tāpēc viņiem šķidrums būtu jāuzņem vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!