Foto: Lauris Zvejnieks
Klajā nākusi "Reņģēdāju pavārgrāmata", kurā apkopotas vairāk nekā 200 gan publiskos avotos atrastas, gan pašu reņģēdāju iesūtītas reņģu un brētliņu gatavošanas receptes. Grāmatā ir receptes arī no "Tasty" recepšu klāsta. Grāmatas idejas autors un producents ir kuivižnieks Dzintris Kolāts.

Vēl bez receptēm grāmatā apkopoti arī reņģu gatavošanas stāsti un piedzīvojumi. Dzintris Kolāts saka: "Raugi, azaida gatavošana, tāpat kā viss cilvēka dzīvē, notiek ciešā sasaistē ar citiem dzīves notikumiem, apkārtējo vidi, vēsturi, cilvēku raksturiem. Veidojas stāsts, kur teicējs, blakus kulinārai pamācībai, uzzīmē mums sava laika un novada bildi. Lasītājam dažkārt tas palīdz vieglāk uztvert arī produkta gatavošanas nianses. Tas pats kā ar universālu laika mašīnu būt klāt noteiktā vietā un laikā! Tādēļ arī "Reņģēdāju pavārgrāmatā" ietveram stāstus un piedzīvojumus, kuri nākuši reizē ar vienu vai otru reņģu pagatavošanas scenāriju."

Publicējam grāmatā atrodamo Dzintra Kolāta sarunu ar Kuivižu pusē labi zināmu zvejnieku un gleznotāju Andri Skuju, saglabājot kuivižnieku runas manieri. (Kas mēs tādi, lai to piefrišinātu pa Rīgas modei?)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!