sīpoli
Foto: Shutterstock
Mazs, bet varens – tā varētu izteikties par vienu no populārākajiem dārzeņiem ne tikai Latvijā, bet pasaulē. Par ko gan ir runa? Nē, tas nav kartupelis. Arī biete ne. Šoreiz stāsts ir par sīpolu, kas kulinārajā pasaulē tiek izmantots tik plaši, ka noder gan kā pamatprodukts, gan piedeva ēdiena garšas uzlabošanai.

Pieticīgais sīpols ir svarīga sastāvdaļa vairāku ēdienu pagatavošanā, bet dažos, piemēram, franču sīpolu zupā, sīpolu mērcē un panētos gredzenos godam ieņem galveno lomu.

Ņemot vērā, cik sīpoli ir daudzpusīgi, nav pārsteigums, ka tie ir pasaulē visvairāk audzētie dārzeņi (labi, otrie visvairāk audzētie, ja tomātus kvalificē kā dārzeņus, ne ogas) – tā liecina "Statista.com" šogad publicētie dati par 2021. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!