Daudziem Latvijā siltā laika garša un smarža ir uz grila cepts šašliks. Lai grilēšanas ballītē savus viesus varētu sagaidīt ar mīkstu un sulīgu šašliku "Maxima Latvija" produktu attīstības tehnologs Dmitrijs Buzmakovs ir izveidojis ieteikumus, kā pagatavot gardu šašlika marinādi un kā izcept, lai gaļa būtu sulīga. Tāpat eksperts dod padomu, ko iesākt ar cepienu, ja grilētājs bija aizrāvies un sagatavojis par daudz šašlika.
Marināde no ogām un augļiem
Cūkgaļas marināžu pagatavošanā kā vienu no sastāvdaļām var izmantot dažādas ogas un augļus, jo tie veicina gaļas mīkstināšanu. Marinādēs var izmantot apelsīnu, ananasu, granātābolu un rabarberus. Pie gaļas iederas arī dažādas skābas ogas, ērkšķogas, upenes, mellenes, brūklenes, dzērvenes, plūmes, ķirši un pat ievārījums – vislabāk ierūdzis. Ir jāņem vērā augļu un ogu garšas saderība, tālāk seko mākslinieciskā pieeja un degustācija. "Ja tomēr vēlaties nopirkt jau gatavu gaļu interesantā marinādē, tad es ieteiktu nogaršot cūkgaļas šašliku kivi marinādē, kas ir pagatavots, izmantojot kivi biezeni, vai cūkgaļas šašliku jāņogu marinādē," iesaka Dmitrijs.