Foto: Shutterstock

Ja vēlamies arī ziemā ēst gardās, pašu vāktās sēnes, laiks rosīties virtuvē! Sālītās sēnes noderēs sēņu salātu vai sēņu plācenīšu pagatavošanai, kaltētās sēnes ir ideāla piedeva zupām un mērcēm, bet marinētas sēnes ir gandrīz kā delikatese - tās būs izcila uzkoda vai piedeva pie jebkura ēdiena! Kā marinēt baravikas, bekas un citas sēnes, stāsta portāla Cālis.lv Virtuves foruma lietotāja Sancho.

Konservēšanai vajadzīgas parastās 0,5 vai 1 litra tilpuma stikla burkas, burku vāciņi un aizvākotājs.

Baravikas labi notīra, vecākām sēnēm izņem stobriņu slāni, sagriež gabaliņos un cep sviestā vai taukos apmēram 20 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!