cukini ziedi, kabaču ziedi, delikatese
Foto: Shutterstock

Cukīni, kas ir kabača itāļu radinieks, savu vietu mūsu virtuvēs jau ir iekarojis. Taču vēl viena trausla un ārkārtīgi garda cukīni daļa, kas noteikti jānobauda, kamēr tumši zaļie cukīni vēl nav izauguši pilnībā – to ziedi. Kā tos pagatavot?

Viens no veidiem, kā tos nogaršot – gatavojot kādu cukīni ēdienu, ziediņus no dārzeņa noņem, un izdekorē ar tiem maltīti. Ar cukīni kumosiem nobauda arī tā ziedus, lai saprastu, vai tie iet pie sirds vai nē. Noplūktos ziedus glabā cieši noslēgtā traukā ledusskapī līdz pat piecām dienām. Cukīni ziedi garšo līdzīgi pašiem dārzeņiem, taču ir nedaudz maigāki un saldāki.

Cukīni ziedus, kā arī mūsu pašu kabaču ziedus, novāc tad, kad tie ir lieli un skaisti, bet pie tā piestiprinājies auglis vēl pavisam neliels. Lielie ziedi ir ideāli piemēroti, lai tos pildītu ar dažādām sastāvdaļām – sieriem, dārzeņiem, gaļu, garnelēm, zivīm un citām jūras veltēm. Pagatavo pildījumu, samaisa to ar eļļu vai kādu mērci, un pilda cukīni ziedos. Ziedus izkārto uz cepamās pannas un cep cepeškrāsnī. Ja ir vēlme pēc kraukšķīgākām ziedlapiņām, tos var apvārtīt olā un miltos, un cept uz pannas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!