Ir divas lietas, bez kurām kārtīgs pamatēdiens nebūtu iedomājams – sāls un garšaugi. Vasarā, kad rozmarīnu, timiānu, raudeni un citus garšaugus audzējam piemājas dobēs vai labprāt iegādājamies tirgos, būtu grēks neizmantot iespēju un nepadarīt garšas piedzīvojumus vēl patīkamākus. Viens no veidiem, kā dažādot garšvielu plauktiņu pašam, – pagatavot aromātisku sāli.
Aromātisks sāls ar garšaugiem būs lieliska piedeva ne tikai gaļas ēdieniem un zupām, bet arī punkts uz "i" grilētai gaļai, ja to pievieno kādu mirkli, pirms gaļa gatava. Par pamatu ieteicams ņemt raupjus sāls graudus, piemēram, jūras sāli vai Himalaju sāli. Tiem pievieno izteiktas smaržas paša kaltētus garšaugus, piemēram, rozmarīnu, dilles, majorānu, timiānu, baziliku vai citronverbēnu. Par to, kā svaigos garšaugus kaltēt, var izlasīt šeit.
Nelielai garšaugu sāls porcijai būs nepieciešami aptuveni desmit garšauga zariņi (rozmarīns, timiāns vai salvija) un aptuveni divas tases jūras sāls graudu. Garšaugus ar nazi nedaudz sasmalcina, lai pāršķeltu lapiņas un sāls saņemtu visu aromātu. Sāli kopā ar garšaugiem liek blenderī, un īsu mirki blendē, līdz iegūts smalks sāls ar garšaugu krikumiem. Izteiktākai garšai un smaržai var izmantot arī vairākus garšaugus uzreiz – pētersīļus, timiānu un, piemēram, rozmarīnu.