sīpoli, violetie sīpoli, baltie sīpoli, sīpollooki
Foto: Shutterstock
Varētu šķist, ka sīpols ir un paliek sīpols – kas tur ko šķirot, ja recepte vienu pieprasa. Taču katrs no sīpolu veidiem ir vairāk vai mazāk piemērots kādam konkrētam mērķim. Tāpat, kā mēs izvēlamies piemērotāko eļļu cepšanai, tā arī sīpolus maltītēm piemeklējam pēc to īpašībām. Salātos tie noteikti vienmēr būs sarkanie sīpoli, bet sīpolu gredzeniem – saldie sīpoli.

Vieni ir sīvāki par citiem, bet otri nesaraudina tik ļoti, ja tiek smalki sakapāti. Piekritīsiet, franču sīpolu zupa taču garšotu pavisam citādi, kur nu vēl izskatītos, ja to pagatavotu no sarkanajiem sīpoliem. Tāpēc atstāsim šo Francijas kulinārijas paraugu dzeltenajiem sīpoliem. Bet ko darīt ar tiem citiem?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!