Gaļas sālīšana ar sāls graudiem
Vienkārša sāls pievienošana gaļai panāk to, ka sāls gaļai palīdz saglabāt proteīnu "sulas" – uzkaisot sāli jēlai gaļai, sulas no gaļas miesas tiek "izvilktas". Sāls pēc tam izšķīst, veidojot sālsūdeni, ko gaļa pēc tam uzsūc. Sālīšana ar jūras sāls graudiem vai košera sāli būs piemērota tādai gaļai, kas jau pirms gatavošanas, būdama jēla, ir pietiekami sulīga. Kāpēc šī metode ir labāka par gaļas turēšanu sālsūdenī? Sāls uzkaisīšana neprasa lielas pūles, nesabojās cepešus, jo cūkgaļas āda būs kraukšķīga.
CūkgaļaCūkgaļas karbonādeCūkas ribiņasJēra gaļaLiellopa gaļaTītara gaļaVistas gaļaVistas filejaVistas spārniņiVistas stilbiņiGaļas ēdieniSālīšana un mazsālīšanasalsGaļa
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit