vistas stilbiņi, vistas gaļa, garšvielas, pipari
Foto: Shutterstock
Vairākkārt esam pieminējuši to, ka, gatavojot gaļas maltītes, sāli nepieciešams pievienot vien pašās beigās, brīdi pirms gaļa tiek likta uz pannas vai cepeškrāsnī. Taču ir vēl viens paņēmiens – gaļas sālīšana sālsūdenī. Kāda ir atšķirība starp gaļas vienkāršu apkaisīšanu ar sāli un sālīšanu ūdenī?

Gaļas sālīšana ar sāls graudiem

Vienkārša sāls pievienošana gaļai panāk to, ka sāls gaļai palīdz saglabāt proteīnu "sulas" – uzkaisot sāli jēlai gaļai, sulas no gaļas miesas tiek "izvilktas". Sāls pēc tam izšķīst, veidojot sālsūdeni, ko gaļa pēc tam uzsūc. Sālīšana ar jūras sāls graudiem vai košera sāli būs piemērota tādai gaļai, kas jau pirms gatavošanas, būdama jēla, ir pietiekami sulīga. Kāpēc šī metode ir labāka par gaļas turēšanu sālsūdenī? Sāls uzkaisīšana neprasa lielas pūles, nesabojās cepešus, jo cūkgaļas āda būs kraukšķīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!