Konservēto turku zirņu vietā – paša izvārīti. Tā kā humusa sastāvā ir vien dažas sastāvdaļas un turku zirņi ir "smēriņa" pamatā, visgardākais tas sanāks tad, ja būs pagatavots no kārtīgi izvārītiem turku zirņiem, nevis jau gataviem, kurus var nopirkt bundžās. Zirņu vārīšana gan prasa plānošanu, jo tāpat kā pupiņas, arī turku zirņi iepriekšējā naktī ir jāizmērcē. Turku zirņus vāra aptuveni pusotru stundu, līdz tie ir pavisam mīksti.
Pēc vārīšanas saglabā šķidrumu. Vai arī pēc konservu bundžas attaisīšanas. Princips ir pavisam vienkāršs – ūdenī esošā ciete, kas palikusi no zirņiem, palīdzēs humusam vieglāk sabiezēt. To pielej pavisam nedaudz, brīdi pirms sastāvdaļas tiek sasmalcinātas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit