dārzeņu čipsi, sāls, uzkoda
Foto: Shutterstock
Interesanti, cik mēs bieži noejam veikalā gar čipsu paku plauktu un pie sevis nodomājam: "Tos taču var pagatavot mājās un daudz lētāk!" Sava daļa taisnības, protams, ir. Bet mājās gatavotiem čipsiem ir arī papildu vērtība – tie būs daudz, daudz garšīgāki, ar garšvielu kombinācijām var eksperimentēt un galu galā, patīkama apziņa, ka uzkodu esi pagatavojis pats.

Taču šoreiz pieiesim čipsu lietai no citas puses – ar ko varam aizvietot kartupeļus, lai baudītu varbūt pat veselīgāku kraukšķīgo uzkodu? Ja vien ir cepeškrāsns un prasme kaut ko sagriezt plānās šķēlītēs, čipsus var pagatavot no tik daudzām sastāvdaļām. Sāļos gardumus var pagatavot ne vien no bietēm, saldajiem kartupeļiem un burkāniem, bet arī salātu lapām. Tāpat saldie čipsi pavisam gardi sanāks, piemēram, no āboliem un banāniem. Ķeramies klāt?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!