Visvienkāršākā, protams, ir dārzeņu buljona pagatavošana. Tam nepieciešams vien kārtīgs daudzums burkānu, seleriju, sīpolu, garšaugu, piemēram, timiāna un pētersīļu, kā arī garšvielu. Obligāti jāpievieno lauru lapa, kas piešķirs buljonam izteikto un patīkamo aromātu. Atšķirībā no gaļas buljoniem, dārzeņu buljons ir dzidrāks un tajā nav želatīna, kas vārīšanas laikā izdalās no gaļas kauliem. Dārzeņus pirms vārīšanas nedaudz pasautē un apcep nelielā daudzumā eļļas, bet pēc tam aplej ar ūdeni un vāra vismaz stundu. Tas, cik koncentrēts būs buljons, atkarīgs no izmantotā ūdens daudzuma. Jo ūdens mazāk, jo buljons izteiktāks.
Vistas buljona vārīšana
Zupas un buljoniBuljonsLauru lapasVistas buljonsVistas spārniņiVistas stilbiņiBiezzupas un krēmzupasDārzeņu buljonsZupas receptes
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit