Lai cik taupīgi arī dzīvotu un gatavotu, un nevienu produktu nelaistu zudumā, iepriekšējā dienā vārītie rīsi ne vienmēr ir tik apetītlīgi, kā cerēts. Kā vēlreiz pagatavot jau izvārītus rīsus, lai tie garšotu kā tikko izvārīti? Atbildi uz šo jautājumu sniedzis portāls Purewow.com.
Pirmā lieta, kas jādara ar tikko izvārītiem rīsiem – jāatliek maliņā tas daudzums, kas noteikti tiks izmantots nākamajā dienā. Kamēr rīsi vēl silti, tos ieliek cieši noslēdzamā (aizvelkamā) plastmasas maisiņā.
Pēc tam rīsus liek ledusskapī, lai tie nesabojātos.
Kad rīsus iecerēts uzsildīt atkārtoti, maisiņu ar rīsiem liek mikroviļņu krāsnī un silda aptuveni minūti. Sildīšana mikroviļņu krāsnī maisiņā radīs tvaicēšanas efektu, kas uzbriedinās rīsus, un tie būs tikpat "lipīgi", kā nesen izvārīti.
Pievieno rīsiem vēlamās piedevas – kādu silto mērci vai sojas mērci, un baudi maltīti!
Bet, ja rīsus ir vēlēšanās gatavot kādā maltītē, izvēlies kādu no Tasty.lv gardajām receptēm!
Risoto ar tomātiem un bekonu
Šķiet, ka risoto var pagatavot teju visās iespējamās variācijās, lai to pielāgotu gan sezonālajiem produktiem, gan ēšanas paradumiem. To pierāda arī šī recepte, kurā apvienoti kraukšķīgie rīsi, grēcīgi sātīgais bekons un konservētie tomāti, ko ir vērts vienmēr glabāt virtuves skapītī, lai no tiem pagatavotu garšīgus šedevrus.
Gardās burito bļodiņas ar rīsiem, pupiņām un vistas gaļu
Maltīte, kuru ne gluži nosaukt par salātiem – burito pildījums, kas pasniegts bļodiņās. Aromātiskajiem rīsiem pievienota svaigi spiesta laima sula, kas tiem piešķir īpašu spirgtumu, bet vistas filejas gabaliņi apviļāti pikantā garšvielu maisījumā. Košs un izteiksmīgs ēdiens, ar kuru ieskandināt brīvdienas.
Rīsu putra ar karamelizētiem apelsīniem
Garda, ar citrusaugļu smaržu un garšu bagāta rīsu maltīte. Šī rīsu putra būs lielisks brokastu ēdiens vai deserts svinīgām reizēm. Apelsīnus receptē ziemas sezonā var aizvietot ar mandarīniem.
Medū glazēts lasis ar rīsiem un brokoļiem
Ātri, vienkārši un garšīgi – fiksām pusdienām vai vakariņām lasis ar rīsiem un saujiņu brokoļiem būs tieši laikā. Laša fileju vēl īpašāku padara tas, ka tā ir glazēta gardā medus mērcītē.
Risoto plācenīši ar diviem sieriem
Gardi rīsu plācenīši, kurus var pagatavot no "pārpalikumu" risoto. "Kotletēs" paslēpušies divi sieri, pētersīļi un citi gardumi. Maltīte būs lieliska pusdienām vai vieglām vakariņām.
Rīsi indiešu gaumē 'Pilau'
Kaut kas eksotiskāks – 'Pilau' rīsi, kas gatavoti pēc vislabākajām indiešu tradīcijām. Gardie basmati rīsi papildināti ar īstu garšvielu bumbu – kuminu, kardamonu un kanēli, bet maltītei koši dzelteno krāsu piešķir smaržīgais kurkums.
Risoto ar pētersīļiem un baziliku
Gardais risoto būs viegla maltīte, kuru pagatavot reizēs, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša un pārlieku nesarežģīta. Tradicionāli gan itāļi risoto gatavo ar liellopa kaula smadzenēm, tomēr šajā receptē tās var arī nepievienot. Atsvaidzinošu garšu maltītei tāpat piešķirs baziliks un pētersīļi.
Siltie rīsu salāti ar olām un kūpinātu zivi
Šie siltie salāti ar kūpinātu zivi un vārītām olām lieti noderēs mierīgām brokastīm, kad vēlies pagatavot ko citu, ne ierastās pankūkas vai omleti. Zivi izvēlies stingrāku - mēs izmantojām kūpinātu pikšu, bet derēs arī, piemēram, sviesta zivs vai paltuss.
Pildīta paprika ar sēnēm un rīsiem
Vienkārši pagatavojama ar sēnēm un rīsiem pildīta paprika.
Biešu risoto ar mārrutkiem
Iespējams, nedaudz neparasta risoto versija, tomēr galvojam - ļoti garšīgi, turklāt - figūrai draudzīgi!