risoto, jūras veltes, garneles, čorizo desa, rīsu ēdiens, pusdienas, vakariņas
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Rīsi ir viens no pasaulē visplašāk audzētajiem pārtikas produktiem. Nelielie rīsu graudiņi ne vien paši ir nopērkami neskaitāmās variācijās, bet no tiem tiek gatavoti arī milti un pat rīsu piens, kurus tālāk izmanto dažādās maltītēs. Šoreiz gan par pavisam vienkāršo – uzzini, kā ikdienas ēdienos var izmantot rīsus!

Vispopulārākais parasto rīsu pagatavošanas veids pavisam noteikti ir vārīšana. Tos var itin ātri pagatavot, lai ēstu pusdienās vai vakariņās kopā ar salātiem, zivīm vai gaļu. Taču rīsi nebūt nav tikai piedeva. Tos var pagatavot kā pamatēdienu, tiem peivienojot dažādas garšvielas, mērces, dārzeņus, gaļu un citus produktus.

Bagātīgas un sātīgas rīsu maltītes būs risoto, paeljas, kā arī plovi. Teju katrai nacionālajai virtuvei ir savs raksturīgais veids, kā pagatavot rīsu maltīti. Uzbekiem tas ir plovs, brazīliešiem – vārītu rīsu sacepums ar sieru, bet malaiziešiem – Nasi lemak jeb kokosriekstu pienā tvaicētie rieksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!