Vispopulārākais parasto rīsu pagatavošanas veids pavisam noteikti ir vārīšana. Tos var itin ātri pagatavot, lai ēstu pusdienās vai vakariņās kopā ar salātiem, zivīm vai gaļu. Taču rīsi nebūt nav tikai piedeva. Tos var pagatavot kā pamatēdienu, tiem peivienojot dažādas garšvielas, mērces, dārzeņus, gaļu un citus produktus.
Bagātīgas un sātīgas rīsu maltītes būs risoto, paeljas, kā arī plovi. Teju katrai nacionālajai virtuvei ir savs raksturīgais veids, kā pagatavot rīsu maltīti. Uzbekiem tas ir plovs, brazīliešiem – vārītu rīsu sacepums ar sieru, bet malaiziešiem – Nasi lemak jeb kokosriekstu pienā tvaicētie rieksti.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit