frī kartupeļi, eļļā vārītas uzkodas
Foto: Shutterstock
Produktu vārīšana eļļā jeb fritēšana ir veids, kā panākt to, ka ēdiens ir ar kraukšķīgu un siltu garoziņu. Visbiežāk eļļā vārām frī kartupeļus, mīklā mērcētus zivs un dārzeņu gabaliņus. Kā veiksmīgi fritēt mājas apstākļos pat tad, ja nav speciālā katla dziļvārei?

Vispirms jau jāsagatavo piemēroti instrumenti. Izvēlies tādas lietas, kas atrodamas virtuves skapīšos vai iegādājies papildu instrumentus, kuri noderēs turpmākai gatavošanai:

  • Labs katliņš;
  • Putu karote;
  • Metāla sietiņš ar gariem rokturiem (var arī nebūt);
  • Virtuves termometrs, piemērots likšanai eļļā;
  • Papīra dvieļi;
  • Restītes vai paliktnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!