Strauji tuvojoties Lieldienām, aktualizējies jautājums ne tikai par olu krāsošanu, bet arī pašām olām. Visiem labi zināmas parastās vistu olas, jo tās dažādos ēdienos tiek izmantotas gluži vai katru dienu. Bet ko iesākt ar šķietami necilajām, bet ne mazāk vērtīgajām paipalu olām?
Paipalu olām ir vairāki plusi – tajās ir nedaudz vairāk olbaltumvielu nekā vistu olās (13,4 grami uz 100 gramiem olu svara, norāda Ploome.com) un tās var uzglabāt krietni ilgāku laiku - līdz pat diviem mēnešiem. Tomēr ar paipalu olu ēšanu nevajadzētu pārspīlēt, jo līdz ar lielāku olbaltumvielu daudzumu tajās ir arī vairāk tauku.
Kā pagatavot paipalu olas
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit