Puravi – brangos un garšas ziņā izteiksmīgos puravus varam baudīt teju visu gadu, tomēr marta beigās un aprīlī tie mēdz būt visgardākie, kādus vien var iegādāties. Puravi ir pietiekami universāls produkts – tie papildinās gan zupas, gan pavasarīgus salātus, gan kalpos kā lieliska virskārta karstajām maizītēm. Gatavojot puravus, izmanto ne vien to neīsto sīpolu, bet arī lapas – tajās ir vēl vairāk C vitamīna.
Redīsi – arī kraukšķīgo redīsu sezona sākas līdz ar pavasara iestāšanos. Latvijas veikalos sezonas sākumā visplašāk atrodami Nīderlandes redīsi, kas ir garšīgi un pabaros, līdz varēsim uz šķīvja likt pašu dārzos izaudzētos. No redīsiem pārsvarā gatavojam dažādus salātus – kopā ar gurķi, skābo krējumu vai lapu salātiem un eļļas mērci.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit