rudzu maize redīsi pavasaris
Foto: Shutterstock
Putnu čalas, spirgts gaiss un svaigums it visur – astronomiskais pavasaris tūlīt, tūlīt jau būs klāt. Tas nozīmē tikai vienu – arī virtuves gaitās aizvien biežāk izmantosim pavasarīgus dārzeņus, salātus un garšaugus. Kuri ir tie produkti, kurus meklēt tirgū un veikalu plauktos marta otrajā pusē un aprīļa sākumā?

Puravi – brangos un garšas ziņā izteiksmīgos puravus varam baudīt teju visu gadu, tomēr marta beigās un aprīlī tie mēdz būt visgardākie, kādus vien var iegādāties. Puravi ir pietiekami universāls produkts – tie papildinās gan zupas, gan pavasarīgus salātus, gan kalpos kā lieliska virskārta karstajām maizītēm. Gatavojot puravus, izmanto ne vien to neīsto sīpolu, bet arī lapas – tajās ir vēl vairāk C vitamīna.

Redīsi – arī kraukšķīgo redīsu sezona sākas līdz ar pavasara iestāšanos. Latvijas veikalos sezonas sākumā visplašāk atrodami Nīderlandes redīsi, kas ir garšīgi un pabaros, līdz varēsim uz šķīvja likt pašu dārzos izaudzētos. No redīsiem pārsvarā gatavojam dažādus salātus – kopā ar gurķi, skābo krējumu vai lapu salātiem un eļļas mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!