Subprodukti ir ne tikai pavāru atzīti, bet arī uztura speciālistu slavēti, jo sastāva ziņā neatpaliek no gaļas, bet vitamīnu tajos ir pat vairāk. Vienīgais, kas patiesi varētu atturēt – neierastais izskats un nepieciešamība ilgāk un pamatīgāk sagatavot.
Subproduktus varam iegūt teju no visiem dzīvniekiem, kas tiek audzēti lietošanai uzturā – liellopa, cūkas, aitas, kazas, vistas, tītara un citiem. Pēc uzbūves subprodukti var būt gaļaini-kaulaini (astes, galvas), mīksti (aknas, sirdis, plaušas, nieres, liesas, smadzenes, mēles), vilnaini (pirms apstrādes noklāti ar spalvām, vilnu), kā arī gļotaini (piemēram, liellopa kuņģis).
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit