saldētas ogas
Foto: Shutterstock

Saldēšana ir viens no tiem veidiem, kā paildzināt dažādu gaļas, piena un citu produktu mūžu. Saldējot tiek apstādināta pārtikā esošo baktēriju augšana, un tas nozīmē, ka produkti tiek "iekonservēti" līdz brīdim, kad vēlamies tos atkausēt un izmantot atkal. Tomēr arī saldētavā turētiem produktiem ir savs termiņš – cik ilgi tos drīkst lietot pēc sasaldēšanas?

Izrādās, tas vien, ka ogas, sviests vai zivis ir ieliktas saldētavā, nenozīmē, ka šie produkti tur varēs stāvēt mūžīgi. Lielisku špikeri par to, cik ilgā laikā vajadzētu izlietot katru saldēto produktu, sagatavojis portāls "Freezerlabels.net".

Lai zinātu, kad esi ielicis produktus saldētavā, uzraksti uz to iepakojuma, maisiņa vai kastītes ar kādu noturīgu rakstāmo datumu, kad produkts ielikts saldētavā. Tā varēsi izsekot līdzi tam, cik svaigi ir saldētavā esošie produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!