Ja nevari izlemt, cept eļļā vai sviestā, atceries šo vienkāršo principu – ja cepsi uz ļoti karstas uguns, jāņem eļļa, bet, ja cepšana-sautēšana paredzēta uz vidējas liesmas, derēs arī sviests. Jāatceras gan, ka sviestā esošās piena sausnas pakļauj šo taukvielu piedegšanai, kas pēcāk ietekmē arī pašas maltītes garšu.
Parasti eļļā tiek apcepta gaļa, jo tai ir vajadzīgs lielāks karstums, bet dārzeņi tiek cepti sviestā, jo tas piešķir tiem patīkamu, maigu garšu. Abas taukvielas būs piemērotas jūras velšu un zivju gatavošanai. Sviestam uz pannas viegli jāputo un jāsaglabā gaišā krāsa – tiklīdz tas kļūst brūns, tas jau tuvojas degšanas punktam. Cepšanai pateicīgas ir augu eļļas, piemēram, rapšu, saulespuķu un zemesriekstu eļļas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit