borščs zupa lociņi
Foto: Shutterstock
Ko tu ziemā gaidi no ēdiena? Pareizi, - tu gribi, lai tas tevi sasildītu. Un kura zupa tev nāk prātā pirmā, domājot par šo gardo, sildošo virumu? Atkal trāpīts - tas ir borščs! Joprojām nerimst strīdi par to, kā tad īsti gatavojama šī zupa, jo katrā slāviski runājošā valstī borščs tiek vārīts "pa savai modei" – ar cīsiņiem, kūpinātu gaļu, zivīm, mārrutkiem, pupiņām un pat āboliem. Teju katrai ģimenei ir savi garšīga boršča noslēpumi, kuri tiek nodoti no paaudzes paaudzei.

Ļoti gardu boršču var pagatavot arī nepievienojot ne grama gaļas – viss āķis slēpjas pavāra meistarībā. Svarīgi ir ievērot arī pareizus boršča pasniegšanas likumus. Lai dietologi šoreiz iet ieskrieties – šī zupa ir jābauda ar krietnu karoti trekna skābā krējuma. Un, lai bauda būtu pilnīga, piekožot klāt mutē kūstošu speķa maizi, kura bagātīgi aizdarīta ar zaļumiem.

Atceries, ka īstam borščam jābūt tik biezam, ka tajā stāv karote, tādēļ nepārspīlē ar buljona daudzumu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!