zupa pusdienas vakariņas makaroni lapu kāposts
Foto: Shutterstock
Katrai pieredzes bagātai saimniecei un profesionālam pavāram zināms, ka šķipsniņa sāls jebkuru, un mēs tiešām uzsvērsim – jebkuru, maltīti padarīs garšīgāku. Ne velti saka, ka sāls druska nepieciešama kā zupai, tā tortei, jo sāls ir tā garšviela, kas izceļ visas citas garšas. Tomēr ikdienas gatavošanā, kad šķipsniņa tiek pielikta gandrīz katrā lielās maltītes komponentā, der atcerēties, ka pārmērīgi daudz sāls var arī sabojāt ēdienu. Taču sāļo garšu pamatēdienos var nodrošināt arī ar citām lietām – piedevām.

Ir tādi produkti, kuru sastāvā jau ir pietiekami daudz sāls, tāpēc, ja ēdienam pievienots kāds no šiem produktiem, papildu šķipsniņu vairs nevajadzēs. Sešus produktus, kas papildinās maltīti un reizē arī novērsīs nepieciešamību pēc sāls pievienošanas, iesaka portāls "Epicurious".

Feta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!