jēra gaļa marināde šašliks
Foto: Shutterstock
Vasara ir laiks, kad itin bieži mūsu nāsis un garšas kārpiņas ik uz stūra patīkami kairina grilētas gaļas smarža. Viena no būtiskākajām detaļām šajā procesā ir marināde un pats marinēšanas process, jo tieši tā varam izcelt jebkuras gaļas garšas īpatnības.

Kā pagatavot savu unikālo marinādi un uzcept kaut ko īpašu kā svētkos, tā ikdienā, iesaka veikalu tīkla "Mego" eksperti.

Galvenais, ko der atcerēties – marinādei nebūt nav jāsastāv no daudz un sarežģītām sastāvdaļām. Uzbūves principi, ko der ņemt vērā, – skābums, tauki, garšaugi un garšvielas. Savukārt marinēšanas procesā nevajadzētu pārspīlēt nedz ar marinādes daudzumu, nedz ilgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!