svaigas zivis jūras asari doradas
Foto: Shutterstock
Svaigas zivis nenoliedzami ir garšīgs, bet ļoti kaprīzs produkts. Gada siltajos mēnešos pareiza zivju uzglabāšana ir īpaši svarīga, jo, rīkojoties neapdomīgi, zivis, kā arī jūras veltes, var sabojāties pat pāris stundu laikā. Tādēļ šoreiz skaidrosim, kā zivis pēc iespējas ilgāk saglabāt svaigas.

Viens no drošākajiem viediem, kā izvairīties no tā, ka zivis sabojājas, ir – tās pagatavot uzreiz pēc pārnešanas mājās. Ja tas neietilpst tavos plānos, tad vēl viens drošs un pārbaudīts variants ir saldētas zivis vai jūras veltes, ko var ievietot ledusskapja saldētavā un atkausēt neilgi pirms plānotās maltītes gatavošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!