sīpoli
Foto: Shutterstock
Daudzi no mums ne reizi nav aizdomājušies par to, ar ko un vai vispār atšķiras dažādu veidu sīpoli, ēdiena gatavošanai visbiežāk izmantojot tos sīpolus, kas nu pagadījušies pa ķērienam. Kaut vairumā gadījumu, šādi rīkojoties, nenotiks nekas traģisks, tomēr ka reizēm, izmantojot nepareizo sīpolu šķirni, var neizbēgami sabojāt ēdiena garšu. Lasi tālāk un uzzini, kurš sīpolu veids vislabāk iederēsies salātos, kurus pievienot tartaram, bet kuri ir vispiemērotākie franču sīpolzupai.

Lielākā problēma ir tā, ka bieži vien, izlasot recepti, tajā tiek norādīts, ka nepieciešami sīpoli, nekonkretizējot, kādus izvēlēties – sarkanos, baltos vai, piemēram, Šalotes. Ņemot vērā portāla "Goodhouse" ieteikumus, sagatavojām špikeri, kāda veida sīpoli vislabāk iederēsies dažādos ēdienos, paspilgtinot un uzlabojot to garšas īpašības.

Dzeltenie jeb "parastie" sīpoli

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!