papas arrugadas kartupeļi mērce
Foto: Shutterstock
"Papas arrugadas" – mazi kartupelīši ar sāls kristāliņiem klātu, krunkainu miziņu ir tradicionāls Kanāriju salu virtuves ēdiens, ko parasti bauda kā uzkodu pirms maltītes vai pasniedz kā piedevu ar zivs vai gaļas ēdieniem. Šis ir arī ātrs un maciņam draudzīgs veids, kā, izvārot lielu katlu kartupelīšu un veikli pagatavojot divas salās iecienītas mērces, pacienāt lielāku baru ciemiņu, tādēļ šoreiz stāstīsim, kā gatavojama šī vienkāršā ballīšu uzkoda.

Kanāriju salās kartupeļi tika iepazīti jau 17. gadsimta pašā sākumā, kad tos uz salām no Amerikas atveda spāņu konkistadori. Vietējie iedzīvotāji pārņēma Amerikas iezemiešu lietoto kartupeļu nosaukumu "papas", savukārt pārējās Spānijas daļās tupeņi ieguva jaunu nosaukumu – "patatas", interesantu faktu atklāj portāls "The Spruce".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!