zivis jūras asaris ēdiens
Foto: Shutterstock
Uzreiz pēc ledus nozušanas daudzas zivis gatavojas nārstam, tādēļ pavasarī, dodoties pēc loma, jāatceras, ka noteikumi paredz virkni aizliegumu un ierobežojumu. Tomēr tas nenozīmē, ka makšķerēšanai jāatmet ar roku, jo tieši pavasarī daudzas zivis sāk aktīvi baroties un guvums var būt necerēti brangs, tādēļ šoreiz, pārskatot "Tasty" krājumus, izveidojām zivju gatavošanas padomu izlasi, kas virtuvē noderēs kā špikeris kaislīgiem makšķerniekiem.

Kaut pavasarī jāaizmirst par vēžošanu un četru sugu zivju (līdakas, vimbas, alatas un zandarti) paturēšanu lomā, tomēr tas nenozīmē, ja mājās būs jādodas tukšā: pirmajos lomos no krasta var tikt pie branga izmēra raudām, nedaudz vēlāk – arī brekšiem. Aprīļa beigās un maija sākumā jau var cerēt uz karūsām, bet jūras piekrastē var saķert labus reņģu lomus.

Te uzzināsi šefpavāra Naura Haukas ieteikumus reņģu gatavošanā, bet to, kā izcept reņģes bez piedūmotas virtuves, stāstījām šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!