Ja tev ir palaimējies būt Sicīlijā, tad, klejojot pa Katānijas vai Palermo ieliņām, ļoti iespējams, jau esi iepazinis un pat nogaršojis kraukšķīgās rīsu bumbiņas, kas pēc skata atgādina mums labi zināmos pončikus. Sicīliešu ieskatā arančini līdzinās apelsīniem un tieši šis auglis ir kalpojis par iedvesmu nosaukumam, jo, tulkojumā “arancia” nozīmē “apelsīns”, kamēr, piemēram, Romas apkaimē zeltainās rīsu bumbiņas ir zināmas kā “supplì”, atklāj “Expertitaly”. Arī arančini lielums un forma dažādās Itālijas malās var būt atšķirīga, izstrādājumus veidojot ne vien apelsīnīgi apaļus, bet arī koniskus – pēc skata līdzīgus bumbieriem. Interesanti, ka ar mocarellu pildītos arančini mēdz dēvēt pavisam jancīgi – “arancini di riso al telefono”, jo, nokožot kumosu, kūstošais siers no arančini līdz mutei stiepjas stīdziņā, kas līdzinās telefona vadam, skaidro “Christinascucina”.
Praktiski padomi
Sicīlijas kulta ēdiens – arančini: kā pagatavot zeltainās rīsu bumbiņas ar sulīgu pildījumu
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit