salāti gurķi redīsi pavasaris vasara
Foto: Shutterstock
Klāt pavasara dārzeņu sezona – veikalu plauktos jau gozējas smaržīgi redīsi, sulīgi salāti, loki un citi pavasara gardumi, kas ir tieši tādi paši, kā šis gadalaiks – zaļi, viegli un svaigi! Visi pavasara zaļumi ir ļoti vērtīgi, satur daudz vitamīnu, minerālvielu un šķiedrvielu, tāpēc, tos ēdot, varam būt droši – lutinām sevi ne vien ar svaigu un garšīgu ēdienu, bet arī veselīgu uzturu.

Joprojām pastāv uzskats, ka pavasaris īr īstais laiks, lai pēc nogurdinošās ziemas uzņemtu papildus vitamīnus, taču ne vienmēr tie patiešām ir nepieciešami. Nereti vitamīnu trūkums drīzāk saistāms ar sliktiem ēšanas paradumiem vai biežu slimošanu. Tā vietā, lai steigtu uz aptieku pēc vitamīnu tabletēm un uztura bagātinātājiem, dietologi iesaka pārskatīt savus ēšanas paradumus un ik dienu ēdienkartē iekļaut pietiekoši daudz augļu un dārzeņu. Uzzini vairāk, izlasot šo rakstu.

Lai saprastu, kuri jaunās ražas labumi pavasarī ir paši, paši vērtīgākie, uztura speciāliste Jevgēnija Jansone sadarbībā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā piecu vērtīgāko pavasara dārzeņu izlasi tavai ēdienkartei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!