Soli pa solim: kā mājās pagatavot īstu vīru cienīgu uzkodu – vītinātas zivis
Foto: "Skonių kelias" publicitātes attēls

Vītināšana ir pats vienkāršākais zivs pagatavošanas veids, bet ir jāņem vērā šādi tādi knifiņi, lai labā iecere neizgāztos. Lai tu vasarā pie veldzējoša kvasa vai alus kausa varētu nobaudīt smeķīgas paša vītinātās zivis, sadarbībā ar Lietuvas lauku tūrisma asociāciju un projekts "Skonių kelias" skaidrosim, kā tad veicams šis process.

Nozvejotās zivis vispirms rūpīgi nomazgā, nosusina, bet nekādā gadījumā nenoņem zvīņas un neizķidā. Šādi sagatavotas zivis ieliek traukā un pārkaisa ar sāli – apmēram tik, cik zivs.

Zivis klāj kārtās: trauka apakšā ieber sāli, virsū liek zivis, atkal uzkaisa sāli. Augšējā kārtā ir sāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!