kijevas torte
Foto: Shutterstock
Kijevas torte, gluži kā "Putna piens", "Prāga" vai pašmāju "Cielaviņa", pieder pie padomju konditoru veikuma zelta fonda. Atceros, ka bērnībā Kijevas torti ģimenē bijām iedēvējuši par "Kijevas akmeņaino". Tas tādēļ, ka, cenšoties to sagriezt glītos gabaliņos, ik reizi rezultāts bija viens un tas pats – rūpīgais konditoru meistardarbs pārvērtās bezformīgā juceklī, kas atgādināja drupu kaudzi. Tortes dalīšanas rituāls allaž bija nemainīgs: mamma nozvērējās nākamreiz izvēlēties citu torti, tad, liekot lietā karoti, visi draudzīgi sabērām "drupas" pa šķīvjiem un izbaudījām šokolādes, bezē un riekstu burvību līdz pēdējai drupačai.

Šoreiz skaidrosim, kādas leģendas apvij šo kārumu un kā Kijevas torti pagatavot mājās soli pa solim.

Nejaušība vai mērķtiecīga darba rezultāts? Kā radās Kijevas torte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!