jogurts mērcēm
Foto: Shutterstock

Redzi bezpiedevu jogurtu veikala plauktā? Liec iekšā grozā! Jogurts ir satriecoši labs pamats ne vienai vien mērcei – kā saldai, tā sāļai. Jogurta mērces par labu atzītas ne vienā vien pasaules virtuvē. Daudzas pat ieguvušas starptautisku slavu un sen pārkāpušas savas valsts virtuves robežas.

Vispirms bija jogurts un tad tapa mērces! Kā neapjukt pie bezpiedevu jogurta plaukta? Kuru ņemt? Lieso vai trekno? Grieķu vai turku? Ņem vērā, ka liesie jogurti būs šķidrāki un garšā skābenāki, bet treknie – biezāki (konsistences ziņā līdzinās skābajam krējumam) un garšā maigāki. Treknie jogurti daudz labāk uzņems citu garšu pievienošanu un izcels tās.

Visdrošāk ir izvēlēties grieķu vai turku jogurtus, lai arī nedaudz dārgāki par parastajiem bezpiedevu jogurtiem, tie tomēr garantē krēmīgu mērces konsistenci (galu galā – grieķu un turku jogurti mēdz būt pat trīs reizes treknāki par parastiem jogurtiem) vairāk par bezvārda līdziniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!