ābolu pīrāgs
Foto: Shutterstock
Lai ko mēs gatavotu cepeškrāsnī, vistas cepeti, doradu, tortes biskvītu vai kāli, recepte visbiežāk beidzas ar: cept 180 grādos. Vai arī ieteikts cept ēdienu 200 grādu temperatūrā un pēc tam to samazināt uz 180 grādiem. Kāpēc tieši 180?

Ar 180 grādiem kļūdīties nevar


Šefpavārs Vitālijs Tihonovs portālā "Eda.ru" skaidro: ''180 grādi – tā ir optimālā temperatūra, pie kuras nebūs produkta tvaicēšanās vai vārīšanās, tas cepsies, turklāt nepiedegs. Ieliekot gaļas gabalu cepeškrāsnī, kas ir jau uzsildīta līdz 180 grādiem, gaļa uzreiz sāks pārliecinoši cepties. Turklāt sulas no gaļas izdalīsies ideālā ātrumā: gaļa būs gatava un pilnībā izcepusies brīdī, kad viss mitrums nebūs izgarojis, turklāt cepeša gabals būs arī apetītlīgi apbrūnējis. Kurš gan vēlas likt galdā sausu un negaršīga izskata cepeti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!