rīsu vārīšana
Foto: Shutterstock
Maisiņā vai bez tā? Skalot vai neskalot? Kādi ir rīsu vārīšanas knifi, lai galarezultāts būtu irdens un gards, nevis saķepusi, pārvārīta putras gleze?

Sākim ar to, ka rīsi no rīsiem atšķiras. Katram rīsu veidam ir cits cietes saturs, tātad arī pagatavošana visiem nebūs vienāda. Piemēram, risoto rīsiem galarezultātā jābūt nedaudz ķepīgiem, savukārt plovā vai paeljā katram graudiņam jābūt pašam par sevi.

Rīsiem piemīt lieliska īpašība uzsūkt garšas, tāpēc tie ir iecienīti dažādos leģendas statusu ieguvušos ēdienos. Vārot rīsus, tu esi kungs un ķēniņš, kas noteiks rīsu garšu un krāsu! Tos vārot, droši pievieno garšvielas. Ja vēlies skaisti dzeltenus rīsus, tad pieber nedaudz kurkuma. Bet kā tad vislabāk vārīt baltos graudus?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!