Ēdiens folijas mētelītī: plusi, mīnusi un knifiņi izcilam rezultātam
Foto: Shutterstock
Tas laiks ir klāt, kad grilēšana notiek pilnā sparā. Ietinam tik folijā visu, kas garšīgs – un uz restēm! Ātri, ērti, bez liekiem taukiem un bez liekiem traukiem. Folijai ir daudz plusu. Bet kā ar veselīgumu? Un kā tur īsti ir: vai folija vispār ir laba cepšanai?

Cik daudz alumīnija drīkst apēst?

Savā ziņā var teikt, ka ar folijas papīru ir tāpat, kā ar demokrātiju: ideāli nav, bet nekas labāks pagaidām nav izdomāts. Daudz ko var cept čuguna traukos, daudz ko var cept uz pannas, daudz ko – cepampapīrā (saukts arī par pergamentpapīru vai sviestpapīru), bet – kā tu piknikā uzcepsi zivi vai gaļu, lai visas suliņas ugunī neiztek, kā kartupeļus ugunskura oglēs uzcepsi (nē, var jau arī plikus cept, bet daudziem tā ogle apkārt liekas par traku)?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!