perfekta brokastu ola
Foto: Shutterstock
Cik cilvēku, tik paradumu. Vieniem patīk cieti vārītas olas, otri dod priekšroku plaučolai, trešie atzīst tikai ceptu olu. Taču ola ar stingru baltumu un mīkstu dzeltenumu ir iekļuvusi nerakstītā brokastu kanonā un tiek dēvēta par perfektu brokastu olu.

"Cik ilgi jāvāra ola, lai dzeltenums baltums būtu izcili stingrs, bet dzeltenums - forši šķidrs?" kādā gatavošanas forumā vaicā Katrīna. " Man tā ļoti garšo, bet reti uztrāpu, jo labākajās reizēs minūtes nepiefiksēju. Man kāds teica - lai tādas sanāktu, ola jāliek jau vārošā ūdenī. Vai tā ir?"

Padomus perfektu olu pagatavošanā sniedz restorāna "32.augusts" šefpavārs Rūdolfs Šteinbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!