cukini, ievārījums, cukini ievŗījums kastē
Foto: Shutterstock
Nupat kabači bliež ārā vienu augli pēc otra, aug kā zirgi un neļauj atslābt ne mirkli. Apēst to visu nevar – un arī nevajag. Ziemai jau arī kaut kas jāatstāj, vai ne? Un šogad noderēs, ai, kā noderēs, vēl kāda papildu burka ar kabaču... Jā, ar ko? Te ir varianti, jo kabačus var ieburkot gan sāļus, gan saldus! Un vēl jau ir arī saldēšanas opcija arī.

Kabacis ir ļoti lādzīgs dārzenis – ļauj tik tam augt, un tas gatavs vairoties kā tāds pozitīvi noskaņots dārzeņu pūķis; vienu galvu nocērt, trīs vietā! Kabacis ir audzelīgs un gatavs izglābt no bada neskaitāmu daudzumu ļaužu un pabarot garšīgi, nevis tik tā – kuņģus aizbāzt.

Kā tik to kabaci nevar pagatavot – bet ne pat to stāsts. Galu galā, ar to jau mēs visi šobrīd nodarbojamies: ar jautājumu, kā vēl to kabaci varētu pagatavot. Bet nu jau ir pēdējais laiks domāt ne tikai par vakariņām šovakar, bet par vakariņām arī oktobrī, novembrī un februārī. Vārdu sakot, ar gaišu skatu raugāmies nākotnē un ieburkojam kabačus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!