sviesta pupiņas
Foto: Shutterstock
Sviesta jeb pākšu pupiņas ir brīnišķīgas: tās var gardi pagatavot vienas pašas, no tām var pagatavot dažādus ēdienus, kur tās ir garšīgs un vērtīgs pamats un labs balasts. Šobrīd pēdējais laiks tās novākt vai pirkt tirgos un veikalos par sezonas labāko cenu un sagatavot kārtīgus ziemas krājumus. Garšīgi, ekonomiski un tālredzīgi!

Patiesībā nemaz nav jāizvēlas starp saldēšanu un marinēšanu – ja laiks un vieta atļauj, var darīt abus, jo saldētas pupiņas ziemā būs kā svaigas un izmantojamas jebkuros ēdienos, savukārt marinētās būs lieliska piedeva dažādiem ēdieniem, salātiem un mērcēm.

Visticamāk, ka populārākais sviesta pupiņu ieziemošanas veids ir saldēšana, jo vienkāršākais. Saldētas sviesta pupiņas ziemā veikalos maksā zvēra naudu, tāpēc labāk tās par daudz lētāku naudu iepirkt tagad un sasaldēt pašiem. Tas ir tik vienkārši, ka ar šo ieziemošanas veidu tiktu galā pat pirmklasnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!