Vīriešu zaptes ārzemju brālēns – čatnijs
Foto: Shutterstock
Indijā radusies pikantā mērce jau ir iemantojusi pasaules slavu. Latvijā gan čatnijs joprojām ir kautrīgais ārzemnieks, jo vīriešu zapte jau priekšā un uz palikšanu. Taču vērts savārīt kādu burciņu, lai pastiprinātu un padarītu izteiksmīgāku ēdiena garšu.

Vienkāršoti runājot, čatnijs ir zapte, kas papildināta ar krietnu riekšavu garšvielu. Taču, ja gribam par to runāt niansētāk, tad jāpiemin Indija, kur tas radies un Lielbritānija, kas to popularizēja Eiropā.

Šī saldā, biezā un asā mērce bija kā izcila ēdienu piedeva, ar ko dažādot vienmuļo brokastmaizi vai cepeša šķēli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!