Dažāda veida putras un graudaugi izsenis bijuši mūsu ēdienkartē un stabilu vietu tajā ir saglabājuši arī mūsdienās. Kas vērtīgs putrās, kā tās veselīgāk pagatavot un kādos gadījumos jāievēro piesardzība, stāsta sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore.
No sendienām līdz mūsdienām
"Putras jau kopš seniem laikiem ir ēduši mūsu senči. Tās bija pilngraudu miltu (rudzu, auzu un miežu), graudu putras ar vai bez piena un noteikti bez cukura," stāsta sertificēta uztura speciāliste Sondore. Putras bija šķidras, tajās lika biezpienu, ēda kopā ar maizi, zivi vai kādu gaļas gabaliņu. Graudi bija pieejami visu cauru gadu un pārsvarā bija galvenais produkts mūsu senču ēdienkartēs.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit