rīsi dārzeņi
Foto: Shutterstock
Plovs, pildīta paprika, kāpostu tīteņi, paelja, arančini, karijs, harčo - šie ir tikai daži ēdieni, kurus vari pagatavot, izmantojot rīsus. Rīsi ir veselīgi, jo satur daudz cietes, mikroelementus un B vitamīnu. Turklāt, ja nepievienosi tiem treknas sastāvdaļas, rīsi ir arī samērā diētiski. Gatavojot rīsus, atceries, ka tiem ļoti piestāv sviests, tāpēc, ja nebaidies no liekām kalorijām, vārīšanas laikā pievieno piciņu sviesta. Iekrāsot rīsus vari ar dažādām garšvielām, piemēram, kariju, paprikas pulveri, kurkumu vai izsmalcināto safrānu. P.S. Vai zini, kāpēc rīsi ir labāki par kartupeļiem? Tāpēc, ka tie nav jāmizo.

Rīsu daudzveidība

Ja veikalā gadās apjukt plašajā rīsu piedāvājumā, atceries, ka dažādi rīsi ir piemēroti dažādu ēdienu pagatavošanai. Vienai un tai pašai šķirnei piederoši, bet dažādi apstrādāti rīsi atšķiras gan pēc krāsas, gan garšas, gan uzturvērtības un gatavošanas ilguma. Katram rīsu veidam ir savas unikālās īpašības un to daudzveidība ir teju neaptverama, tādēļ ir vērts paturēt atmiņā vismaz pazīstamāko rīsu šķirņu izmantošanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!