Tagad, kad plūmju koku zari noliekušies no pārpilnības, ir īstais brīdis, lai tās liktu lietā un pagatavotu ne tikai kādu gardu saldo ēdienu, bet arī apetītlīgu nopietnāku maltīti. Plūmes lieliski piestāvēs putna gaļas ēdieniem, tāpēc tās ir vērts pievienot vistas gaļai un pīlei. Protams, no tām iznāks arī gardas plātsmaizes, pīrāgi, tartes, kūkas un citi deserti uz mīklas pamatnes.
Ja plūmju ir īpaši daudz, no tām noteikti jāpagatavo kāds garšīgs ievārījums, džems vai kompots ziemai. Īpaši gardas būs adžikas, gatavotas no Kaukāza plūmēm, vai konservējumi ar tādiem dārzeņiem kā bietes. Bet siltākajās dienās sagrieztas plūmes pievieno aukstam ūdenim, kopā ar laima daiviņām un ledu. Tāpat, plūmes liek lietā, gatavojot gardus mājas saldējumus un sorbetus. Sātīgākiem garšas baudījumiem noteikti ir vērts pagatavot salātus ar plūmēm, pievienojot kazas vai zilo sieru, rukolu, spinātus, ledus salātus, gurķus un citus vasaras dārzeņus. Lai labi garšo!