Pat ja puravi nav tas dārzenis, kuru savā ikdienas ēdienkartē iekļaujam regulāri, tas nenozīmē, ka tie nav pietiekamas uzmanības vērti. Līdzās tādiem vasaras labumiem kā kabači, jaunie kartupeļi un tomāti, arī puravi ir vieni no tiem dārzeņiem, kurus izcelt dažādās maltītēs – gan svaigos salātos, gan brokastu omletēs, sacepumos ar kartupeļiem un sieru, kā arī smaržīgās zupās. Tie lieliski garšos arī kopā ar zivīm, piemēram, mencu un lasi, bet Vidusjūras kulinārijā puravus pievieno dažādiem pastas ēdieniem.
Veselīgā uztura piekritējiem ikdienā vajadzētu apēst vismaz 100 gramus puravu baltās daļas, lai nodrošinātu organismu ar bagātīgu devu K vitamīna, mangāna un dzelzs. Tā kā puravi ir radniecīgi ķiplokiem un sīpoliem, tie maltītēs saskanēs ne vien ar šiem produktiem, bet arī sniegs tādu pašu labumu uzturam. Puravus var baudīt svaigus, apceptus sviestā vai vārītus buljonā. Raupjāk sagriezti puravi būs lieliska piedeva salātiem, bet, smalkāk sagriezti un apcepti, tie garšos fantastiski kopā ar sēnēm.