Veiklākie kulinārijas entuziasti ar brūkleņu guvumu dižojušies gan pirms kāda laika, taču īstais brīdis, kad sārtās, saldi skābenās ogas meklēt, ir tieši tagad. Priežu mežos tās pilnbriedā izspraukušās caur zaļajām lapiņām, un tagad ir nogatavojušās tieši laikā, lai no tām pagatavotu ne tikai gardus ievārījumus, kurus smērēt uz pankūkām vai biskvīta kārtām, bet svaigas iecept kādā plātsmaizē vai siera kūkā.
Izmantojot brūklenes konservēšanā, tās var vārīt kopā ar citām rudens veltēm – āboliem vai plūmēm. Ja ievārījumam vai džemam klāt pieliks kādu drusku kanēļa, sanāks izcili aromātisks našķis. Bet svaigās brūkleņogas lieliski iederēsies rupjmaizes kārtojumā, maskarpones krēma desertā vai gardā un vitamīniem bagātā ogu smūtijā. Lai labi garšo!