Lai baudītu ko patiesi eksotisku nav jādodas uz jūras velšu restorānu – tagad, kad pārtikas veikalu piedāvājumā, nemaz nerunājot par zivju paviljona klāstu tirgū, ir atrodamas latvieša garšas kārpiņām vēl neiepazītas lietas par labām cenām, roku gatavošanā katrs var izmēģināt pats. Un kāpēc gan nepagatavot pusdienās vai vakariņās jūras ķemmītes, kuras izceļas ne tikai ar savu vienkāršo formu, bet arī to, ka jāapcep vien dažas minūtes, lai tās būtu gatavas.
Esam atlasījuši septiņas pasakaini gardas receptes taviem garšas piedzīvojumiem!
Kas jāņem vērā gatavojot jūras ķemmītes? Visgardākās tās būs apceptas izkausētā sviestā vai augstas kvalitātes eļļā. Pašas jūras ķemmītes pirms gatavošanas nosusina, lai tās būtu sausas, kā arī pārbauda, vai nav palicis "muskulītis", kas savieno jūras ķemmīti ar gliemežvāku, to nogriež.
Jūras ķemmītes pirms gatavošanas kārtīgi apkaisa garšvielām – pēc garšas liek sāli, svaigi maltus piparus, kuminu, laima miziņu, un vēl kādu citu garšvielu pēc izvēles.
Ķemmītes cep ļoti karstā pannā, izkārtojot jūras veltes tā, lai tās viena otrai nepieskartos. Cepšanas laikā tās arī lieki neaiztiek – no katras puses cep aptuveni trīs minūtes, līdz jūras ķemmītes ir kārtīgi apbrūnējušas.
Tajā pašā pannā var pagatavot gardu sviesta mērci, sviesta gabaliņus saberot pannā, pirms vēl ķemmītes gatavas. Jūras ķemmītes pacep pāris minūtes ilgāk, aplaistot ar sviestu. Jāuzmanās, lai delikātais jūras produkts netiktu pārcepts, citādi ķemmītes būs sausas. Tāpēc tiklīdz, kā tās apbrūnējušas un, mērcē pasautētas vēl ir mīkstas, pasniedz.