Kad aiz loga ziema pieņēmusies spēkā un aukstais laiks negrasās atkāpties, tā vien gribas sasildīties ar ko karstu un garšīgu. Kāpēc gan nepalutināt sevi un tuvākos ar ugunīgām maltītēm, kam pievienots, piemēram, čili? Tāpēc, lai sasildītos, Tasty.lv esam atlasījuši 14 pikantas, nedaudz asas un visnotaļ sildošas receptes, ko pagatavot vēsos ziemas vakaros.
Tā kā čili maltītēm var pievienot pietiekami virtuozi, atliek vien izvēlēties īsto variantu. Ripiņās var sagriezt svaigu vai kaltētu čili piparu, kam iztīrītas sēkliņas, un piebērt klāt kādai krēmzupai, sautējumam vai spageti. Dažādiem maltās gaļas ēdieniem visērtāk būs izmantot čili pulveri vai plāksnes. Bet, ja paredzēts gatavot gaļu, piemēram, vistas gabaliņus, tad tos var iemarinēt saldajā čili mērcē.
Bez garšīgajām un asajām īpašībām, čili ir arī daudz C, A un E vitamīna. Bet asais un pikantais ēdiens veicinās vielmaiņu, tātad – solis pretī svētkos uzkrāto rezervju likvidēšanai, gaidot pavasari. Lai panāktu, ka maltītes ir garšīgi asas, bez asā čili tām var pievienot arī ķiplokus un dažādu garšvielu maisījumus, piemēram, kuminu un kurkumu indiešu virtuves receptēs.